ГоловнаСвіт

Японія розширить санкції проти Росії

До початку подій в Україні Токіо і Москва планували підписати низку угод про співпрацю

Японія розширить санкції проти Росії

Японія планує розширити санкції проти Росії через ситуацію на сході України.

Про це 28 липня заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

За словами Суги, Японія ухвалить додаткові санкції проти РФ у зв'язку з напруженою ситуацією в Україні. Нові обмеження включатимуть заморожування рахунків приватних осіб та організацій, а також заборону на імпорт продукції з Криму.

Раніше, 24 липня, Комітет постійних представників країн Євросоюзу ухвалив рішення додати до списку санкцій 15 громадян Росії та України, а також 18 організацій. 17 липня США ввели третій пакет санкцій проти РФ, спрямований проти окремих секторів російської економіки. Секторальні санкції накладені на компанії "Новатек", "Роснафта", Зовнішекономбанк та Газпромбанк, а також на низку компаній російського ОПК.

29 квітня Японія запровадила санкції проти РФ. Тоді до списку санкцій потрапили 23 особи. Список не було опубліковано, але в японському МЗС повідомляли, що його складели на основі аналогічних переліків США та Європейського союзу.

18 березня Японія ввела перший пакет санкцій проти РФ через позицію Москви стосовно Криму. УТокіо призупинили консультації з Москвою щодо полегшення візового режиму і відклали початок переговорів за низкою спільних проектів. За підсумками цих консультацій планувалося підписати угоди про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і про запобігання небезпечній військовій діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram