ГоловнаСвіт

У Росії сири для McDonald's перевірять на антибіотики

Основні постачання сирів для мережі ресторанів швидкого харчування здійснюють із країн ЄС

У Росії сири для McDonald's перевірять на антибіотики
McDonald's на Манежной площади в Москве
Фото: EPA/UPG

Россільгоспнагляд із понеділка, 28 липня, починає перевірку іноземних постачальників сиру для мережі ресторанів McDonald's у Росії на наявність антибіотиків.

Про це повідомляє

ИТАР-ТАСС з посиланням на керівника служби Сергія Данкверта.

"Россільгоспнагляд посилює моніторинг вмісту залишкової кількості антибіотиків тетрациклінової групи в імпортованому до Росії сирі, зокрема в продукції постачальників сирів у McDonald's", - зазначив Данкверт. За його словами, в основному сири в російський McDonald's постачають із Німеччини та Чехії.

Окрім того, пояснив голова Россільгоспнагляду

"Інтерфаксу", влітку необхідний посилений контроль за молочною продукцією. Насамперед ці заходи стосуватимуться продукції з країн Євросоюзу, однак їх застосують і до сирів з Латинської Америки, зокрема Аргентини й Уругваю.

Своєю чергою Росспоживнагляд, який 25 липня заявив

про претензії до якості та безпеки продукції McDonald's, розглядає можливість проведення перевірок у всій мережі ресторанів швидкого харчування в Росії.

Проведена Управлінням Росспоживнагляду в Новгородській області планова перевірка ресторанів McDonald's нібито виявила невідповідність відібраних зразків вимогам чинного законодавства. Зокрема, в "Цезар ролі" і салаті нібито знайдено бактерії групи кишкової палички, а енергетична і харчова цінність продукції не відповідала заявленій інформації для споживачів.

Нагадаємо, 25 липня

Росія заборонила ввезення української молочної продукції нібито через проблеми з якістю товарів з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram