ГоловнаСвіт

Родичі жертв катастрофи "Боїнга" готують позов до Путіна, - ЗМІ

Позов оцінюють у сотні мільйонів фунтів стерлінгів

Родичі жертв катастрофи "Боїнга" готують позов до Путіна, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Родичі жертв авіакатастрофи малазійського "Боїнга" на сході України готують багатомільйонний позов до президента Росії Володимира Путіна.

Про це пише британська газета The Sunday Telegraph.

У статті йдеться про те, що колективний позов укладає британська юридична фірма McCue&Partners, прес-служба якої й поширила цю інформацію.

За даними видання, до відповідачів, крім Путіна, можуть також потрапити російські військові та чиновники. Позов мають намір подати в американський суд, пише "Німецька хвиля".

Британське видання оцінює позов проти російського президента в сотні мільйонів фунтів, а визнання провини відповідача в суді може спричинити додаткові санкції проти керівництва РФ.

Газета зазначає з посиланням на представника McCue&Partners, що розслідування цієї справи може тривати роки, оскільки територія, де сталася трагедія, досі під контролем сепаратистів, "а сама справа має акцентувати роль Росії в розпалюванні конфлікту на сході України".

Нагадаємо, "Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, упав на території України в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У підсумку загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram