ГоловнаСвіт

В Афганістані таліби розстріляли 15 осіб

Імовірно, загиблі були представниками шиїтської меншини

В Афганістані таліби розстріляли 15 осіб
архив
Фото: boston.com

Бойовики ісламістського руху "Талібан" у провінції Гор у центральній частині Афганістану зупинили два автофургони та розстріляли щонайменше 14 пасажирів цих транспортних засобів.

Про це 25 липня повідомляє агентство Рейтер

"Ці безладні вбивства талібами повинні вселити людям страх", - сказав представник міністерства внутрішніх справ Афганістану Седік Седіккі.

Проте Агентство AFP повідомляє про 15 загиблих. Серед убитих 11 чоловіків, три жінки та одна дитина. http://www.afp.com/en/home/

За словами афганських чиновників, більшість убитих були представниками шиїтської етнічної меншини "хазара", проте незалежного підтвердження цієї інформації поки немає. Таліби, як відомо, є радикальними сунітами, і нерідко проводять напади на шиїтські цілі.

Ісламський емірат Афганістан існував на території сучасної республіки Афганістан у 1996-2001 роках. Тоді країною правив рух "Талібан", який за ці роки взяв під свій контроль близько 90% влади і витіснив опозиційний "Північний альянс" в прикордонну провінцію Бадахшан. У період правління ісламістів у країні діяли норми шаріату, і представники "хазара" піддавалися жорстким гонінням, проте після початку американської військової операції у Афганістані талібів відсторонили від влади.

"Бойовики зупинили два автофургони, перевіривши документи людей, вони вибрали 14 осіб з-поміж 32 та застрелили їх", - сказав Саєд Анвар Рахматі, губернатор провінції Гор.

Напередодні у місті Герат на заході Афганістану були вбиті дві громадянки Фінляндії. Вони працювали волонтерами неурядової організації "Міжнародна християнська місія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram