ГоловнаСвіт

Сектору Гази загрожує гуманітарна катастрофа

Жителі палестинського анклаву потерпають від нестачі питної води і продовольства

Сектору Гази загрожує гуманітарна катастрофа
архив
Фото: EPA/UPG

Міжнародні правозахисні організації заявляють про критичну нестачу питної води та продовольства у секторі Гази, де вже третій тиждень триває ізраїльська військова операція, повідомляє 25 липня euronews.

У результаті авіаударів у секторі Гази зруйновано інфраструктуру. Функціонує тільки половина станцій очищення стічних вод, що може призвести до зараження джерел питної води, які ще залишилися. За даними благодійної організації "Оксфам", доступу до питної води не має понад мільйон палестинців.

Окрім того, у четвер, 24 липня, координатор надзвичайної допомоги ООН Валері Амос заявила, що жителі сектору Гази найближчим часом можуть опинитися на межі голоду.

Із 7 липня Ізраїль проводить у секторі Гази операцію "Незламна скеля". Її офіційна мета полягає у припиненні ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектору Гази. Наземна фаза військової операції охоплює майже половину території палестинського анклаву. Понад сто сорок тисяч палестинців утекли зі своїх будинків.

За останніми даними, повідомляє агентство Рейтер, жертвами конфлікту стали вже 819 палестинців, більшість із яких - мирні громадяни, і 33 ізраїльські солдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram