ГоловнаСвіт

Австралія відправить іще сотню поліцейських в Україну

Австралійський прем'єр звинуватив сепаратистів у фальсифікації доказів на місці аварії "Боїнга"

Австралія відправить іще сотню поліцейських в Україну
Тони Эбботт

Австралія відправить ще сотню поліцейських і представників сил оборони в Україну для участі в очолюваній голландцями міжнародній місії охорони місця падіння "Боїнга".

Про це в п'ятницю, 25 липня, заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, повідомляє агентство Рейтер.

Співробітники Австралійської федеральної поліції (АФП), деякі з яких будуть озброєні, приєднаються до контингенту у складі 90 своїх колег, які зараз перебувають в Лондоні, очікуючи, коли угоду з Президентом Петром Порошенком затвердить український парламент.

"Це гуманітарна місія з чіткою і простою метою, - сказав Ебботт журналістам. - Я очікую, що операція на місці (аварії) в Україні, якщо розгортання буде здійснено, триватиме щонайдовше кілька тижнів".

Раніше, 23 липня, Ебботт заявив, що Австралія відправить 50 поліцейських охороняти місце падіння "Боїнга", проте представник поліції в п'ятницю уточнила, що їх буде 90. Причина такої невідповідності заяви наразі невідома. Кілька днів тому, 21 липня, голова австралійського уряду заявив, що проросійські сепаратисти, які контролюють місце падіння, фальсифікують докази "в промислових масштабах", і наполіг на тому, що присутність іноземної поліції або військових сил дозволить уникнути такої ситуації надалі.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. На борту перебували 28 австралійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram