ГоловнаСвіт

Франція виділить €11 млн для сектора Гази

Париж намагається проводити зважену політику щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту

Франція виділить €11 млн для сектора Гази
Франсуа Олланд
Фото: guardian.co.uk

Франція пообіцяла виділити €11 млн на допомогу сектору Гази.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з представниками неурядових організацій, повідомляє 24 липня агентство AFP.

За словами французького лідера, НВО повідомили, що ситуація в Газі зараз серйозна, цивільному населенню не вистачає найнеобхідніших речей, а гуманітарні організації не можуть надати їм ефективну допомогу.

Париж намагається проводити зважену політику щодо близькосхідного конфлікту. Так, французький суд 23 липня засудив трьох вихідців з Палестини до тюремного ув'язнення за участь у антиізраїльській демонстрації під антисемітськими гаслами. Разом з тим, днем раніше голова МЗС Франції Лоран Фабіус вимагав від Тель-Авіва припинити удари по сектору Гази, оскільки вони призводять до великої кількості жертв серед мирного населення.

Через таку політику Париж піддається критиці з обох сторін конфлікту.

З 7 липня Ізраїль проводить операцію "Незламна скеля". Її офіційна мета полягає у припиненні ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектора Гази. Авіація Армії оборони Ізраїлю завдала ударів по півтори тисячам цілей в Газі, палестинські бойовики випустили більше 1,3 тис. ракет. У палестинському анклаві загинули більше 700 осіб. Армія оборони Ізраїлю втратила 27 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram