ГоловнаСвіт

Норвезька поліція заявила про підготовку ісламістами великого теракту

Організаторами теракту, імовірно, виступають учасники бойових дій у Сирії

Норвезька поліція заявила про підготовку ісламістами великого теракту
боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Радикальні ісламісти зі зв'язками в Сирії, імовірно, готують великий теракт у Норвегії.

Про це 24 липня заявив голова розвідувальної служби норвезької поліції Бенедикт Бьєрнланд, повідомляє агентство Рейтер.

"У нас є інформація, яка дозволяє припустити, що може статися теракт проти Норвегії. Імовірно, протягом декількох днів", - сказав Бьєрнланд, відмовившись розкрити джерело інформації. За його словами, люди, які, імовірно, стоять за організацією теракту, брали участь у бойових діях в Сирії".

Наразі Норвегія робить все можливе для підривання ісламістської діяльності. Так, у травні були заарештовані три особи, які підозрювалися у пособництві терористичному угрупованню "Ісламська держава", яке зараз контролює території від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Окрім того, у травні голова шведської розвідки заявив, що найсерйозніша загроза безпеці Норвегії - близько 200 ісламістів, які можуть взяти участь у збройних нападах. Багато хто з них - радикально налаштовані молоді люди, які брали участь у бойових діях у Сирії.

Найбільший теракт у Норвегії стався три роки тому, коли Андерс Беринг Брейвік вбив 77 осіб, здебільшого підлітків, у молодіжному таборі. Брейвік пояснив свої дії необхідністю боротьби зі збільшенням кількості мусульманських іммігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram