ГоловнаСвіт

Ізраїль заборонив радіопередачу через повідомлення про загиблих дітей у секторі Гази

МЗС Британії засудив ізраїльську операцію у секторі Гази

Ізраїль заборонив радіопередачу через повідомлення про загиблих дітей у секторі Гази
архив
Фото: EPA/UPG

У Ізраїлі заборонили трансляцію радіопередачі, у рамках якої було оголошено імена дітей, загиблих у секторі Гази, повідомляє 24 липня The Independent.

В управлінні телерадіомовлення Ізраїлю заявили, що трансляція такої інформації є "суперечливою з політичної точки зору".

Представники правозахисної організації B'Tselem висловили свою думку з цього приводу: "Суперечливо, що діти загинули? Що вони діти? Що це їхні імена? Це всього лише факти, які б ми хотіли донести до громадськості".

За останніми даними, за 17 днів протистояння вбито 718 палестинців, поранено понад 4,5 тисяч.

Однак Ізраїль продовжує операцію "Незламна скеля", яка розпочався 7 липня і спрямована на припинення ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектора Гази, яким керує палестинське радикальне угрупування ХАМАС. Увечері, 20 липня, ізраїльська армія розширила сухопутну фазу військової операції.

Голова МЗС Великобританії Філіп Хаммонд, коментуючи ізраїльську військову операцію у секторі Гази, в інтерв'ю телеканалу Sky News заявив, що Захід, в міру того, як кількість жертв серед мирного населення в Газі зростає, все менше співчуває Ізраїлю.

"У міру того, як кампанія триває, і кількість жертв в Газі зростає, Захід відчуває все більше занепокоєння і все менше співчуває Ізраїлю, - сказав міністр. - Це факт, і я повинен повідомити його моїм ізраїльським партнерам".

Напередодні ввечері Хаммонд провів переговори з керівником Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, а потім зустрівся з ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram