ГоловнаСвіт

СК РФ погрожує новими "арештами" у справі про події на сході України

РФ хоче звинуватити понад 40 українських військових у причетності до загибелі жителів південного сходу України

СК РФ погрожує новими "арештами" у справі про події на сході України
Александр Бастрыкин
Фото: М. Стулов/Ведомости

Голова Слідчого комітету Росії (СКР) Олександр Бастрикін пообіцяв, що у справі про події на сході України з'являться нові фігуранти.

Про це в четвер, 24 липня, повідомляє "РИА Новости".

"Скоро будуть нові затримані і нові заарештовані", - сказав Бастрикін.

За його словами, СКР має інформацію про більш ніж 40 українських військових, які, за даними відомства, нібито причетні до загибелі мирного населення на південному сході України і військових злочинів, зазначає ИТАР-ТАСС.

"Ми активно працюємо для встановлення конкретних виконавців військових злочинів і злочинів проти людяності, порушень правил ведення воєнних дій. Ми знаємо імена понад 40 військовослужбовців середньої ланки: командири бригад, батальйонів, рот, командири артилерійських угруповань, льотчики, які здійснювали обстріл мирних кварталів в Україні", - сказав Бастрикін.

Подробиць він не повідомив, пославшись на те, що інформація "вимагає процесуальної перевірки".

Нагадаємо, 18 липня президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в катастрофі "Боїнга" на Донбасі. Раніше, 1 липня, російський лідер заявив, що Порошенко взяв на себе відповідальність за військові дії на сході України.

Окрім того, 2 липня Московський суд заочно заарештував Ігоря Коломойського, а 9 липня - голову МВС України Арсена Авакова

Російське слідство звинувачувало Авакова в організації антитерористичної операції на сході України. І Авакова, і Коломойського Росія оголосила в міжнародний розшук.

Тим часом, за останніми даними, Росія далі обстрілює позиції сил АТО. Окрім того, раніше російські солдати зізналися, що перебувають на кордоні з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram