ГоловнаСвіт

Євродепутати пообіцяли допомогти Вілкулу з переселенцями з Донбасу

Екс-віце-прем'єр провів переговори з представниками Європарламенту

Євродепутати пообіцяли допомогти Вілкулу з переселенцями з Донбасу
Фото: Пресс-служба Александра Вилкула

Депутати Європарламенту Милослав Рансдорф, Гельмут Шольц та віце-президент Дмітріос Пападімоуліс пообіцяли посприяти екс-віце-прем'єру Олександру Вілкулу у наданні допомоги переселенцям з Донбасу.

Про це повідомила прес-служба колишнього чиновника.

"З нашого боку у Європарламенті ми допоможемо як депутати будь-якої ініціативи у цьому напрямку. Я думаю, що це дуже позитивні справи. Думаю, що у нас є зв'язки, щоб залучити інші гуманітарні організації до плідної співпраці зі структурою, заснованою паном Вілкулом", - заявив Рансдорф на зустрічі з Вілкулом. Йдеться про фонд "Українська перспектива", який очолює екс-віце-прем'єр.

"Зараз Україна переживає один з найдраматичніших періодів у своїй історії. У цьому процесі вважаю нашою місією, насамперед громадян України, як патріотів своєї країни допомагати мирним жителям із зони конфлікту, які втратили все. Тому ми створили фонд "Українська перспектива". І дуже важливо, що до наших ініціатив вже приєднуються волонтери, громадські організації та міжнародні структури. Я дякую представникам Європейського парламенту за підтримку України та її народу", - сказав Вілкул євродепутатам.

За його словами, на цих зустрічах йшлося про програму гуманітарної допомоги, програму допомоги біженцям, а також можливості залучення додаткового ресурсу та досвіду.

Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) нарахувало 80 тисяч переселенців зі сходу країни в інші регіони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram