ГоловнаСвіт

"Чорні скриньки" малайзійського "Боїнга" доправили у Британію

Бортові самописці розшифровуватимуть фахівці з Фарнборо

"Чорні скриньки" малайзійського "Боїнга" доправили у Британію
архив
Фото: @vasyunin

"Чорні скриньки" з авіалайнера "Боїнг-777" під наглядом Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) прибули у Великобританію о 7:45 ранку, повідомляє прес-служба Мінрегіонрозвитку України.

Як повідомляє держкомісія з розслідування обставин катастрофи, представники Малайзії, Нідерландів, України й ІСАО підписали протокол, згідно з яким українська сторона зобов'язалася передати бортові самописці Великобританії, не рухаючи їх. Фахівці з Фарнборо розшифровуватимуть їх.

"23 липня о 7:45 "чорні скриньки" з авіалайнера "Боїнг-777" прибули у Великобританію під наглядом ІСАО", - йдеться в повідомленні комісії.

У ніч проти вівторка бойовики "ДНР" передали "чорні скриньки" з літака малайзійським експертам. Ті ж передали бортові самописці голландським слідчим. За словами британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона, на їх розшифрування знадобиться доба.

Нагадаємо, "Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram