ГоловнаСвіт

Нідерланди готові стати активним учасником Конференції донорів та інвесторів України

Київ і Амстердам об'єднають зусилля для відновлення економіки східних регіонів

Нідерланди готові стати активним учасником Конференції донорів та інвесторів України
Марк Рютте
Фото: dutchgoesdutch.wordpress.com

Нідерланди готові стати активним учасником Конференції донорів та інвесторів України, проведення якої заплановано в Києві цієї осені.

Про це сказав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба голови держави.

"Під час бесіди сторони домовилися об'єднати зусилля для відновлення економічного стану регіонів, постраждалих від дій терористів. Зокрема, прем'єр-міністр Рютте запевнив у готовності Нідерландів стати активним учасником Конференції донорів та інвесторів України, проведення якої заплановано в Києві восени", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Рютте висловив вдячність українській стороні й особисто Президентові за всі зусилля, які дозволили доставити тіла загиблих під час падіння "Боїнга" до Харкова для подальшого транспортування в Нідерланди. "Нарешті родичі та друзі загиблих зможуть належно провести в останню путь своїх близьких. Це дуже важливо для всієї нашої країни", - наголосив він.

Петро Порошенко, у свою чергу, подякував Марку Рютте за сильну позицію Нідерландів під час засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке відбулося в Брюсселі. У заключних висновках резолюції йдеться про введення додаткових санкцій проти Росії, зокрема проведення підготовчої роботи та надання пропозицій до 24 липня про введення обмежень на доступ до ринків капіталу, засобів оборони та подвійного призначення, а також технологій, включно з енергетичним сектором.

Президент України також відзначив значущість резолюції ООН, співавтором якої виступили Нідерланди. Марк Рютте зазначив, що має намір спільно з Австралією й іншими країнами, громадяни яких були серед жертв рейсу МН17, запропонувати скерувати в Україну цивільну поліцейську місію під егідою ООН, аби гарантувати безпеку місця падіння літака та прилеглої території з метою здійснення незалежного міжнародного розслідування причин катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram