ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв вплинути на сепаратистів задля розслідування аварії "Боїнга"

Президент РФ звинуватив українські війська у проведенні танкової атаки на Донецьк

Путін пообіцяв вплинути на сепаратистів задля розслідування аварії "Боїнга"
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін пообіцяв, що Москва скористається своїм впливом на проросійських сепаратистів на сході України задля розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга-777" у Донецькій області.

Про це він заявив на засіданні Ради безпеки РФ, повідомляє "Интерфакс" у вівторок, 22 липня.

"Нас закликають вплинути на ополчення південного сходу (України). Усе, що в наших силах, ми, звичайно, будемо робити", - заявив Путін.

"Росія все, що від неї залежить, буде робити для повноцінного, всебічного, глибокого й прозорого розслідування", - додав він.

Путін також заявив про необхідність закликати Київ до припинення вогню і "дотримання елементарних норм порядності" на період розслідування катастрофи.

За словами президента, в понеділок, коли сепаратисти передавали "чорні скриньки" малайзійським експертам, "Збройні сили України влаштували танкову атаку на Донецьк".

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України - в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram