ГоловнаСвіт

Теракти в Багдаді: 27 жертв

Вибухи пролунали переважно в шиїтських районах іракської столиці

Теракти в Багдаді: 27 жертв
архив

Щонайменше 27 людей загинули в серії терактів в Багдаді (Ірак), повідомляє 19 липня агентство Associated Press.

Cерія вибухів замінованих автомобілів прогриміла у Багдаді. Офіцер іракської поліції заявив, що теракти сталися майже одночасно в декількох районах Багдада: Абу-Дшер, аль-Байя, аль-Джихад і Хурія. Ці райони населені, головним чином, мусульманами-шиїтами.

За кілька годин до цього жертвами вибуху терориста-смертника в Багдаді стали семеро людей, ще 18 отримали поранення. Смертник задіяв вибуховий пристрій поблизу поліцейського контрольно-пропускного пункту в кварталі Абу-Дшер.

Рівень безпеки в Іраку знизився через активізацію на початку минулого місяця суннітського угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту"(ІДІЛ). Бойовики ІДІЛу, які воювали до останнього часу в Сирії, в червні очолили наступ на північні і західні райони Іраку. До них приєдналися суніти Іраку, військові з армії Саддама Хусейна і дрібні терористичні угруповання.

За останні тижні ІДІЛ зуміла захопити кілька міст Іраку і території на кордоні з Сирією і Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях в Іраку і Сирії. Халіфом був оголошений лідер бойовиків Абдалла Ібрагім ас-Самаран, також відомий як Абу Бакр аль-Багдаді. Саме угруповання змінила свою назву на "Ісламська держава".

Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram