ГоловнаСвіт

МЗС РФ: Москва вживатиме заходів у відповідь на нову хвилю санкцій

Громадяни США, які потрапили під санкції Росії, дізнаються про це, коли звернуться за візою

МЗС РФ: Москва вживатиме заходів у відповідь на нову хвилю санкцій
Александр Лукашевич
Фото: newsbalt.ru

В МЗС РФ вживуть заходів у відповідь на нову хвилю санкцій зі сторони США, заявив офіційний представник відомства Олександр Лукашевич.

Про це 19 липня повідомляється на офіційному сайті МЗС РФ.Насамперед, в'їзд на територію РФ буде закритий для такого самої кількості американців, яку складають особи, що потрапили в список санкцій проти РФ.

У міністерстві наголосили, що громадяни США, які потрапили під санкції Росії, дізнаються про це, коли звернуться за візою.

Зокрема, заборону на поїздки до Росії накладено на члена Палати представників Конгресу США Джима Морана.

"Після того, як без будь-яких пояснень або попереджень по лінії правоохоронних органів у Вашингтоні оголосили про внесення до "чорного списку" депутата Державної Думи Російської Федерації Делімханова, ми розповсюдили заборону на поїздки до Росії на члена Палати представників Конгресу США Морана. Він неодноразово звинувачувався у фінансових махінаціях, але кожен раз уникав відповідальності", - заявив Лукашевич.

Окрім того, у відповідь на травневе доповнення США до "списку Магнітського" симетрично закрито в'їзд до Росії для 12 американців, які причетні до тортур в Гуантанамо і спецв'язниці "Абу-Грейб".

"Економічні ж рестрикції в будь-якому випадку мають ефект бумеранга і неминуче завдадуть шкоди американському бізнесу, орієнтованому на російський ринок. По суті, США карають самі себе", - підсумував офіційний представник МЗС РФ.

Нагадаємо, 17 липня на сайті Мінфіну США був опублікований новий список санкцій. До нього потрапили російські компанії: "Роснафта", ВЕБ, "Газпромбанк", "Калашников", "Уралвагонзавод", а також чиновники: віце спікер Думи Сергій Невєров, міністр у справах Криму Олег Савельєв і помічник президента Росії Ігор Щьоголев. Крім того, під санкції потрапили і представники самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

США та ЄС ввели перші санкції проти Росії в березні 2014 року через позицію Москви стосовно конфлікту в Україні. Санкції розширели в кінці квітня. До числа фігурантів списку санкцій США потрапили, зокрема, помічник президента РФ Владислав Сурков, голова президентської адміністрації Сергій Іванов, віце-прем'єр Дмитро Рогозін, голова "Роснафти" Ігор Сечін, а також банк "Росія" і структури, підконтрольні бізнесменам Аркадію і Борису Ротенбергам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram