ГоловнаСвіт

Меркель: говорити про посилення санкцій проти РФ наразі рано

Канцлер ФРН наполягає на необхідності незалежного розслідування аварії літака

Меркель: говорити про посилення санкцій проти РФ наразі рано
Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що, незважаючи на збитий на сході України "Боїнг", наразі занадто рано приймати будь-які рішення з приводу посилювання санкцій щодо Росії.

Про це 18 липня повідомляє агентство Рейтер.

"Що стосується санкцій, я хочу відзначити, що події навколо літака, наскільки я пам'ятаю, відбулися менше, ніж 24 години тому, і зараз нам необхідно провести незалежне розслідування. Тому, можливо, рано робити висновки до того, як ми отримаємо доступ до залишків літака", - сказала вона.

Нагадаємо, що, за попередніми даними, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником. В результаті падіння загинули 298 осіб, у тому числі три дитини. Більшість пасажирів були голландцями. Літак летів з Амстердама в Куала-Лумпур.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що малайзійський пасажирський літак збили терористи ДНР із зенітно-ракетної установки "Бук-5М". СБУ також оприлюднила перемовини терористів про переправлення ЗРК "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram