ГоловнаСвіт

Кемерон проводить перестановки в уряді Британії

Призначено нових голів Міноборони і МЗС

Кемерон проводить перестановки в уряді Британії
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон підтвердив призначення міністра оборони Філіпа Хеммонда (Philip Hammond) на пост керівника британського МЗС.

Про це Кемерон повідомив 15 липня в своєму Twitter.

Раніше стало відомо, що міністр закордонних справ Сполученого Королівства Вільям Хейг йде у відставку. Однак він залишається лідером Палати громад до закінчення терміну своїх повноважень, який добігає кінця 2015 року.

Філіп Хеммонд обіймав пост голови міністерства оборони з 2011 року.

Крім того, Кемерон назвав ім'я нового глави міністерства оборони країни. Ним став Майкл Феллон, який з березня 2013 року обіймав пост міністра енергетики та розвитку бізнесу, повідомляє агентство Рейтер.

Зараз у британському уряді проходять кадрові перестановки. Так, за даними BBC News, своїх постів позбудуться щонайменше 12 осіб.

Перестановки в британському уряді, ймовірно, пов'язані з підготовкою Девіда Кемерона до парламентських виборів 2015 року, зазначає Рейтер. Як показують опитування громадської думки, зараз консерватори дуже поступаються лейбористам, які перебувають в опозиції. У свою чергу набирають популярність противники євроінтеграції з ультраконсервативної Партії незалежності Сполученого Королівства.

Майкл Феллон відомий у Великобританії як затятий євроскептик. Зокрема, він пропонував Консервативній партії боротися за вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram