ГоловнаСвіт

Напад на мера турецького міста Джейланпинар: 5 поранених

Невідомі атакували автомобіль градоначальника після передвиборного мітингу Ердогана

Напад на мера турецького міста Джейланпинар: 5 поранених
архив
Фото: EPA/UPG

П'ятеро осіб, включаючи трьох поліцейських, отримали поранення внаслідок обстрілу невідомими машини мера міста Джейланпинар Мендереса Атілли (провінція Шанлиурфа, південний схід Туреччини).

Як повідомляє 14 липня агентство Рейтер, напад стався в ніч проти понеділка близько 23:40, коли градоначальник повертався додому після передвиборного мітингу кандидата в президенти країни, чинного прем'єр-міністра Туреччини Реджера Таїпа Ердогана

За словами самого Атілли, спершу невідомі підірвали припарковану машину на шляху проходження мера, при цьому постраждали троє поліцейських. Після цього нападники, ймовірно члени Робочої партії Курдистану (РПК), відкрили стрілянину по його автомобілю, в результаті чого незначні поранення отримали його водій і охоронець.

При цьому, за деякими даними, двома хвилинами раніше через перехрестя, де стався напад, проїхав мікроавтобус, в якому перебували 40 поліцейських.

Мендерес Атілла, член правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), виграв місцеві вибори, які пройшли в Туреччині 30 березня. До нього мером міста був член прокурдської Партії миру і демократії (ПМД).

Губернатор, який прибув на місце події, запевнив, що найближчим часом організатори нападу будуть знайдені і дадуть відповідь за законом. Триває розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram