ГоловнаСвіт

Ізраїльсько-палестинський конфлікт може вийти за межі сектора Гази, - президент Туреччини

Напередодні Туреччина оголосила про направлення гуманітарної допомоги в сектор Гази

Ізраїльсько-палестинський конфлікт може вийти за межі сектора Гази, - президент Туреччини
Абдулла Гюль

Збройний конфлікт між Ізраїлем та сектором Гази може поширитися на сусідні країни, тому сторони повинні негайно домовитися про перемир'я.

Про це в п'ятницю, 11 липня, заявив президент Туреччини Абдулла Гюль після п'ятничного намазу в Анкарі.

"Напад Ізраїлю з повітря на сектор Гази має бути негайно зупинено. Наземне вторгнення ні в якому разі не повинно статися, потрібно терміново повернутися до оголошеного у 2012 році перемир'я. Конфлікти, впливаючи один на одного, несуть у собі небезпеку поширення і на інші країни регіону. У зв'язку з цим я закликаю всі сторони до відповідальної поведінки та до негайного припинення протистояння", - заявив турецький президент.

На думку Гюля, воюючі сторони повинні вирішити кризу шляхом дипломатичних переговорів.

Напередодні Туреччина оголосила про направлення гуманітарної допомоги в сектор Гази.

Нагадаємо, влада Ізраїлю у вівторок почала операцію "Незламна скеля", яка направлена проти радикального руху ХАМАС. Дії ізраїльських військових поки що зводяться до дистанційних ударів по сектору Гази.

Як повідомляє агентство Рейтер, в результаті обстрілу з боку Ізраїлю загинули вже близько 100 жителів анклаву, кількість поранених перевищила 600 осіб. При цьому ізраїльські політичні лідери і армійські командири не виключають можливості наземного вторгнення і вже проводять мобілізацію резервістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram