ГоловнаСвіт

МЗС РФ назвало українською пропагандою повідомлення про загиблих в Україні росіян

У Москві відкинули інформацію про підготовку миротворчої операції в Україні

МЗС РФ назвало українською пропагандою повідомлення про загиблих в Україні росіян
Лукашевич
Фото: newsbalt.ru

Повідомлення про загиблих в Україні росіян - результат української пропаганди, щоб показати нібито участь Росії в конфлікті.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, з такою заявою 10 липня виступив на брифінгу офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, відповідаючи на запитання українського журналіста про те, чи є у відомства інформація про кількість громадян РФ, які загинули на Донбасі.

"Я не знайомий з такою статистикою і думаю, що це навіяно, скоріше, українськими пропагандистськими можливостями, які підкреслюють, що ми воюємо на боці ополченців, - сказав Лукашевич. - Це зовсім не так".

Однак 8 липня в Підмосков'ї без розголосу поховали росіян, загиблих в Донецьку. На той момент в соціальних мережах писали щонайменше про трьох загиблих в Україні росіян. Всі вони з Підмосков'я - їм від 20 до 48 років. Зокрема, російський спецпризначенець Олексій Юрін воював на  боці "Донецької народної республіки" і загинув під час боїв за аеропорт. Факт його загибелі підтверджує користувач соціальної мережі "ВКонтакте" Віолетта Грибоєдова. Вона пише, що Юрін - житель підмосковного Можайська. Про загиблих в Донецьку росіян раніше писала і "Новая газета". За її даними, в боях за аеропорт Донецька було вбито щонайменше 30 росіян, що воювали на боці сепаратистів.

Лукашевич також спростував повідомлення про те, що Росія нібито може провести миротворчу операцію на території України.

"Нічого такого", - заявив він і додав, що ця інформація була спростована "на найвищих рівнях".

"Вона, видно, спеціально запущена кимось, хто хоче отримати реакцію Росії на події в Україні", - додав Лукашевич.

Нагадаємо, 7 липня були опубліковані дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), згідно з якими 66% росіян висловлюються проти введення військ РФ в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram