ГоловнаЕкономікаДержава

Крим почав експорт зерна до Саудівської Аравії і на Кіпр, - Россільгоспнагляд

РФ прогнозує урожай зерна у самопроголошеній республіці на рівні 1 млн тонн

Крим почав експорт зерна до Саудівської Аравії і на Кіпр, - Россільгоспнагляд
архив
Фото: www.rionegro.com.ar

Крим з 23 червня почав експортувати зерно врожаю 2014 року в Саудівську Аравію і на Кіпр, йдеться в повідомленні Федеральної служби Росії з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляду).

Згідно з повідомленням служби, з початку збирання ранніх зернових колосових культур кримські аграрії встигли намолотити 306,6 тис тонн ячменю і 334,3 тис тонн пшениці. При цьому прогнозований урожай зерна в самопроголошеній республіці очікується на рівні 1 млн тонн.

"Паралельно з 23 червня налагоджений експорт отриманого зерна в країни далекого зарубіжжя: до Саудівської Аравії відвантажено 22,65 тисячі тонн, на Кіпр - 4,6 тисячі тонн ячменю другого класу", - повідомляє Россільгоспнагляд. У повідомленні наголошується також, що управління Россільгоспнагляду в Криму здійснює нагляд за якістю кримського зерна з Криму, а вся відвантажувана продукція повністю відповідає вимогам країн-експортерів.

На початку липня "міністр" сільського господарства Криму Микола Полюшкін повідомляв, що "республіка" здатна експортувати на зовнішні ринку 500 тис тонн зерна. Водночас політика США та ЄС щодо Криму утруднить поставки кримської продукції в країни Заходу.

Нагадаємо, з 25 червня ЄС заборонив ввезення товарів з Криму, дозволивши ввозити лише продукцію, сертифіковану українською владою. Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс у червні говорив, що за заходами з імпорту можуть слідувати інші дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram