ГоловнаСвіт

Швейцарського банкіра звинуватили в передачі конфіденційних даних WikiLeaks

Швейцарець співпрацював безпосередньо з Джуліаном Ассанжем

Швейцарського банкіра звинуватили в передачі конфіденційних даних WikiLeaks

Прокурор Цюріха в середу, 9 липня, пред'явив колишньому співробітникові приватної швейцарської банківської групи Julius Baer (BAER.VX) Рудольфу Елмеру звинувачення в передачі конфіденційних даних засновникові WikiLeaks Джуліану Ассанжу і спробі передати дані німецьким чиновникам.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Елмер, колишній глава відділення Julius Baer на Кайманових островах, перебував під слідством з 2011 року, коли заарештували за те, що, за його словами, передав Ассанжу два диски, які містять конфіденційну інформацію про близько 2000 офшорних рахунків клієнтів банківської групи.

"Прокурор Цюріха з економічних злочинів висунула звинувачення проти Рудольфа Елмера 9 липня 2014 року, за порушення банківської таємниці та за підробку документів", - йдеться в заяві прокурора.

Прокуратара, зокрема, звинуватила Елмера у передачі Ассанжу конфіденційних даних під час прес-конференції в Лондоні, а також у спробах передати конфіденційні дані клієнтів німецьким чиновникам в 2009 і 2010 роках.

Раніше деякі штати Німеччини купували дані, які "витекли" зі швейцарських банків, щоб отримати імена громадян Німеччини, які ухиляються від податків. Однак, зазначає Рейтер, наразі невідомо, чи має справа Емера хоч якесь відношення до таких інцидентів.

Нагадаємо, скандальний сайт WikiLeaks за час свого існування опублікував сотні тисяч секретних дипломатичних документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram