ГоловнаСвіт

Об'єднана сирійська опозиція вибрала нового президента

Основна опозиційна організація Сирії не має значного впливу на території країни

Об'єднана сирійська опозиція вибрала нового президента

Національна коаліція сирійських революційних і опозиційних сил (НКСРОС) в середу, 9 липня, обрала своїм новим лідером Хаді аль-Бахра, головного парламентера на мирних перемовинах в Женеві.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву НКСРОС.

Бахра, який здобув освіту інженера-технолога в США, змінить на посту президента НКСРОС Ахмада Джарба, який обіймав цю посаду максимально передбачений піврічний термін. Як і Джарба, Бахра тісно пов'язаний з Саудівською Аравією, і в минулому там жив.

"Хаді аль-Бахра обраний президентом коаліції 62-ма голосами", - йдеться в повідомленні НКСРОС на Facebook.

Хоча США і країни Заходу вважають НКСРОС основною організацією, що представляє інтереси сирійської опозиції, в самій Сирії Національна коаліція не має значного впливу, а більшість сунітських угруповань залишається поза її контролем.

Внутрішня боротьба між представниками сирійської опозиції відбилася також на зусиллях повстанців здобути перемогу над урядовими військами президента Сирії Башара Асада.

Ініційовані США і Росією перемовини, направлені на припинення більш ніж трирічного конфлікту між повстанцями і військами Асада, закінчилися після двох раундів у січні і лютому 2014 року. Тоді представникам НКСРОС та офіційного Дамаска не вдалося домогтися значного прогресу у вирішенні своїх протиріч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram