ГоловнаСвіт

Нємцову загрожує кримінальна справа через участь у марші вишиванок в Одесі

Опозиціонер стверджує, що не брав участі в українській патріотичній акції

Нємцову загрожує кримінальна справа через участь у марші вишиванок в Одесі
Борис Немцов

Російський опозиційний політик, співголова РПР-ПАРНАС Борис Нємцов стверджує, що не брав участь у марші вишиванок, який пройшов 28 червня в Одесі, і буде тільки радий, якщо правоохоронні органи перевірять це.

Про це 90 липня повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Мені подобається ця історія, бо я в ньому (у марші) не брав участі", - сказав він агентству, коментуючи ініціативу сенатора Валентини Петренко перевірити його "участь в акції" на предмет наявності ознак складу злочину.

За словами Нємцова, він приїхав до Одеси на запрошення лідера групи "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука і ходив на концерт, після чого просто гуляв містом. "Оскільки я людина відома, на вулицях Одеси мене зустрічали люди, які зі мною фотографувалися, і вийшла не прогулянка, а суцільна фотосесія. Я йшов Приморським бульваром, а назустріч - процесія "вишиванок", і вони теж стали фотографуватися", - стверджує політик.

Нємцов переконаний, що історія з його участю в акції виникла після "брехливої публікації".

"От нехай перевіряють. Я буду просто щасливий", - наголосив він.

Виступаючи на засіданні Ради Федерації, Петренко заявила, що в марші 28 червня о Одесі "взяли участь представники "Правого сектору" й інших націоналістичних організацій", а їхньою "головною вимогою було продовження військових дій на південному сході України".

"Борис Нємцов, громадянин РФ, депутат Ярославської обласної думи, співголова партії РПР-ПАРНАС, узяв активну участь у цій акції. Фактично, беручи участь у цій акції, викрикуючи образи на адресу РФ, він підтримав проведення бойових дій на південному сході України", - стверджувала сенатор.

"Вважаємо, що такі дії підлягають перевірці правоохоронними органами на предмет наявності в них ознак складу злочинів - частина 1 статті 282 "Збурення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності, публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності" КК РФ", - сказала Петренко.

Голова РФ Валентина Матвієнко доручила перевірити цю інформацію комітетові з конституційного законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram