ГоловнаСвіт

Влада Греції оголосила цивільну мобілізацію енергетиків

Тим, хто відмовиться вийти на роботу після мобілізації, загрожує до трьох місяців в'язниці та звільнення

 Влада Греції оголосила цивільну мобілізацію енергетиків
Забастовка энергетиков в Афинах
Фото: EPA/UPG

Уряд Греції в суботу, 5 липня, оголосив цивільну мобілізацію енергетиків після того, як суд першої інстанції в Афінах визнав незаконним страйк працівників державної електрокомпанії DEI та постановив негайно припинити її, повідомило громадське телебачення NERIT.

"Уряд вводить заходи політичної мобілізації трудящих. Рішення уряду прийнято в державних і суспільних інтересах", - заявила офіційний представник грецького уряду Софія Вултепсі.

У Національній друкарні субота і неділя оголошені робочими днями, щоб робітники змогли віддрукувати повістки з повідомленням про заборону страйку.

Афіни вдаються до цивільної мобілізації службовців, коли їх страйки загрожують серйозними наслідками для економіки і нормального життя країни. Тим, хто відмовиться вийти на роботу після мобілізації, загрожує до трьох місяців в'язниці і звільнення.

У четверг, 3 липня, страйкарі пообіцяли знеструмити країну. Так, в четвер вони зупинили роботу 13 теплоелектростанцій загальною потужністю близько 2700 МВт з наявних 12500 МВт. У деяких регіонах почалися відключення електрики. Грецькі енергетики протестують проти поділу грецької державної електрокомпаніі DEI на дві та проти приватизації.

У ніч проти суботи суд визнав незаконним страйк, проте профспілки відмовилися виконувати судове рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram