ГоловнаСвіт

Помічника Кемерона засудили до півтора року в'язниці

Його визнали винним у злочинній змові

Помічника Кемерона засудили до півтора року в'язниці
Энди Коулсон
Фото: EPA/UPG

Колишнього головного редактора таблоїду News of the World, помічника прем'єр-міністра Великобританії Енді Коулсона засудили до 18 місяців в'язниці, повідомляє агентство AFP.

Коулсона визнали винним у злочинній змові з метою прослуховування голосової пошти політиків під час роботи в газеті. Він отримав найбільший термін, його колеги - редактор Грег Місків і репортер Невілл Терлбек були засуджені до шести місяців ув'язнення, а журналіст Джеймс Везерап і приватний детектив Глен Малкейр отримали по шість місяців умовно.

При цьому центральна фігурантка процесу, помічниця медіамагната Руперта Мердока Ребека Брукс була визнана невинуватою.

Скандал навколо видання News of the World розгорівся в липні 2011 року, коли з'ясувалося, що співробітники таблоїду незаконно прослуховували голосову пошту багатьох жителів Великобританії, включаючи політиків, членів королівської сім'ї, бізнесменів, музикантів, а також жертв терактів і злочинів. До рук журналістів також потрапила особиста переписка принців Вільяма і Гаррі, топ-моделі Кейт Мосс, актора Джуда Лоу та багатьох інших.

Редакторам вдалося отримати доступ до закритих даних шляхом підкупу співробітників поліції і за допомогою приватних детективів.

У результаті скандалу видання News of the World закрили, а Руперт Мердок попросив публічно вибачення у потерпілих. Окрім того, звільненили низку високопоставлених співробітників поліції, зокрема - главу Скотланд-Ярду Пола Стівенсона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram