ГоловнаСвіт

Олланд і Меркель провели телефонні переговори з Порошенком

Європейські лідери закликали президента до реалізації угоди, досягнутої в Берліні 2 липня

Олланд і Меркель провели телефонні переговори з Порошенком
архив
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель провели вранці 2 липня переговори з президентом України Петром Порошенком, йдеться в комюніке Єлісейського палацу.

"Вони (Олланд і Меркель) закликали до реалізації угоди, досягнутої 2 липня під час зустрічі в Берліні міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії, з тим, щоб спробувати забезпечити довгострокове перемир'я", - свідчить заява адміністрації французького президента.

Повідомляється, що в спілкуванні з Порошенком Олланд і Меркель знову підкреслили важливість організації зустрічі контактної групи до 5 липня з метою прийняти умови угоди про перемир'я і вказали на те, що прямі контакти між РФ і Україною можуть бути корисними.

Напередодні Олланд і Меркель поговорили з президентом РФ Володимиром Путіним і закликали його посприяти в організації зустрічі контактної групи, на якій будуть визначені умови перемир'я, до 5 липня.

У середу глави МЗС ФРН, Франції, РФ і України провели двогодинні переговори в Берліні. Основним підсумком зустрічі стало вироблення спільної декларації, в якій сторони підтвердили зобов'язання досягти миру в Україні. Основним механізмом для цього має послужити робота контактної групи, яка має поновитися не пізніше за 5 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram