ГоловнаСвіт

США ввели санкції стосовно депутата Держдуми та Григорія Лепса

Вашингтон звинуватив росіян у зв'язках зі злочинним угрупованням

США ввели санкції стосовно депутата Держдуми та Григорія Лепса
Фото: finance.obozrevatel.com

Адміністрація США ввела санкції стосовно депутата Держдуми Адама Делімханова, повідомляє 2 липня прес-служба міністерства фінансів США.

Депутату заборонили в'їзд до США, також заморожені його активи в цій країні. Під санкції також потрапили 23 фізичних та 6 юридичних осіб, пов'язаних зі злочинним угрупованням "Братське коло".

За даними американського відомства, Делімханов діяв від імені та за дорученням лідера "Братського кола" Гафура Рахімова, який потрапив до чорного списку США в лютому 2012 року.

Окрім Делімханова під санкції за зв'язок з угрупованням у 2013 році потрапив відомий російський співак Григорій Лепс. Його звинуватили у перевезенні грошей для кримінального авторитета і злодія в законі Владислава Леонтьєва. Злочинець також відомий як Вадік Бєлий і вважається одним з лідерів "Братського кола". Сам артист назвав звинувачення абсурдними.

За даними влади США, "Братське коло" складається з лідерів кількох злочинних груп Євразії. Організація координує кілька злочинних мереж і залагоджує суперечки між членами угруповань. Угруповання діє на території Європи, Середньої Азії, Латинської Америки та США.

Адам Делімханов народився в Чечено-Інгушській АРСР у 1969 році. У 2007 році його обрали до Держдуми за списком "Єдиної Росії". Підозрювався в причетності до замаху на підполковника Сулима Ямадаєва і з квітня 2009 до січня 2012 року перебував у міжнародному розшуку. Нині Делімханов вважається правою рукою і можливим наступником глави Чечні Рамзана Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram