ГоловнаСвіт

Україна вже не може увійти в Митний союз, - Глазьєв

Радник Путіна впевнений, що ЄС "примусив" Україну підписати УА

Україна вже не може увійти в Митний союз, - Глазьєв
Сергей Глазьев
Фото: kgz.rs.gov.ru

Митний союз втратив Україну після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це 30 червня на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради Федерації РФ заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв, повідомляє УНІАН.

"Найбільше питань у нас виникає у зв'язку з підписанням у Брюсселі угод про асоціацію між ЄС і Україною, Грузією і Молдовою 27 червня. Фактично на західному напрямку нам поставлено жорсткий бар'єр для розширення нашої інтеграції", - сказав Глазьєв.

За його словами, це безпосередньо зачіпає інтереси РФ і змушує задуматися про перспективи співпраці з цими трьома державами.

"У рамках угод про асоціацію Україна, Молдова і Грузія делегували частину свого суверенітету Європейській комісії. Це означає, що вони вже не можуть стати учасниками Митного союзу і ЄЕП. Це для нас суттєва втрата", - заявив він.

Глазьєв упевнений, що Євросоюз "примусив" Україну підписати Угоду про асоціацію, заради цього "скинувши законну владу".

За його словами, для Росії це обертається неприємними наслідками - падінням на 25% товарообігу, ризиками для російських інвестицій в Україну, під питанням угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД, а також кооперація у високотехнологічних галузях. "Ми маємо право говорити і порушувати ці питання", - сказав Глазьєв.

Він вважає, що на Україну чекає дефолт, оскільки західна допомога становить $35 млрд, а для стабілізації ситуації потрібно близько $100 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram