ГоловнаСвіт

Молдова попросить про статус кандидата в члени ЄС вже наступного року

Південний сусід України підготував УА до ратифікації

Молдова попросить про статус кандидата в члени ЄС вже наступного року
Юрий Лянкэ
Фото: www.actualitati.md

Молдова, яка підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом того самого дня, що й Україна, вже підготувала цей документ до ратифікації. Як повідомляє прес-служба уряду Молдови, сьогодні члени кабміну затвердили законопроект, який передадуть на розгляд парламенту.

Прем'єр-міністр Молдови Юріє Лянке заявив перед початком сьогоднішнього засідання уряду, що наступним етапом відносин Республіки Молдова з ЄС є впровадження Угоди про асоціацію. "Це дуже важливий етап, але це ще не досягнення мети. Нашою метою є приєднання до Європейського Союзу", - заявив він.

"Для приєднання до ЄС нам необхідно подати заяву про отримання статусу кандидата на приєднання, як відбулося днями з Албанією. За даними досліджень, щоб отримати позитивну реакцію від усіх 28 країн-членів ЄС, ми можемо подати цю заяву в другій половині 2015 року. Нам потрібно буде створити цю позитивну реакцію, переконати всіх у серйозності наміру виконати взяті зобов'язання "- додав він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко сумнівається, що Верховна Рада ратифікує Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram