ГоловнаСвіт

Росія з 30 червня заборонила постачання з двох українських молочних компаній

Заходи стосуються ПАТ "Баштанський сирзавод" і ПП "Рось"

Росія з 30 червня заборонила постачання з двох українських молочних компаній
архив
Фото: Макс Левин

Россільгоспнагляд з 30 червня 2014 року ввів тимчасові обмеження на постачання в Росію з двох українських молочних підприємств, повідомляє сайт російського відомства, інформує РИА Новости.

Заходи запроваджено до ПАТ "Баштанський сирзавод" і ПП "Рось".

Раніше стосовно обох підприємств увели режим посиленого лабораторного контролю, під час якого в продукції компаній нібито виявили заборонені та шкідливі речовини.

Зараз право постачати молочну продукцію на територію РФ мають лише 14 із 27 акредитованих українських підприємств. При цьому щодо п'яти чинний режим посиленого контролю.

Раніше цього року Національний союз виробників молока просив Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд посилити контроль за ввезенням з України "сирних продуктів" з високим вмістом рослинних жирів, які нібито продають у Росії на правах чистої молочної продукції і які не проходять ветеринарну та санітарну перевірку.

При цьому на нараді у президента РФ Володимира Путіна в середині червня голова Національного союзу виробників молока запропонував призупинити всі постачання молочних продуктів з України, заявивши, що ситуація на сході країни позначилася на якості молочної продукції, яка різко погіршилася і не відповідає жодним стандартам. Путін не підтримав ідею тотальної заборони.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд сумнівається в здатності української ветслужби контролювати ситуацію з якістю українських продуктів у зв'язку зі зміною влади.

У Росії також не виключають, що українські продукти замінять на білоруські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram