ГоловнаСвіт

Росія запровадила заборону на імпорт готової свинячої продукції з Латвії

Россільгоспнагляд звинувачує ЄС у недостатніх заходах боротьби з поширенням свинячої чуми

Росія запровадила заборону на імпорт готової свинячої продукції з Латвії
Фото: symbolsbook.ru

Россільгоспнагляд увів обмеження на постачання на територію РФ готової свинячої продукції з Латвії після виявлення на її території вірусу африканської чуми свиней (АЧС), йдеться в повідомленні відомства, інформує РИА Новости.

За даними відомства, у вівторок на території Латвії зареєстрували два спалахи африканської чуми свиней. Перший - у Кепівській волості Дагдської області, другий - в Робежнієкській волості Красилівського краю.

"Зважаючи на появу вірусу АЧС на території Латвії, Россільгоспнагляд змушений ввести обмежувальні заходи, еквівалентні спалахам вірусу в Литві та Польщі, на постачання латвійської готової свинарської продукції в РФ. Зняття обмежень буде можливим після проведення інспекційних перевірок окремо взятих постачальників на дотримання всіх ветеринарно-санітарних вимог Митного союзу", - повідомляють в Россільгоспнагляді.

Як зазначає Россільгоспнагляд, найімовірнішим вектором подальшого поширення АЧС територією Євросоюзу є напрямок Чехія-Німеччина-Австрія й інші країни, що межують з неблагополучними щодо АЧС державами.

На початку 2014 року спалахи АЧС зареєстрували у двох сусідніх із Латвією країнах - Польщі та Литві. У зв'язку із цим, а також недостатніми, на думку Россільгоспнагляду, вжитими заходами для запобігання поширенню захворювання, відомство наприкінці січня ввело обмеження на ввезення свинини з усіх країн ЄС. У відповідь на це ЄС подав скаргу до суду СОТ, звинувачуючи Россільгоспнагляд у надмірних діях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram