ГоловнаСвіт

15 тисяч афганців блокували палац Карзая

Мітингувальники вимагають розслідувати масові фальсифікації на виборах

15 тисяч афганців блокували палац Карзая
Сторонники Абдуллы Абдуллы в Кабуле
Фото: EPA/UPG

Близько 15 тисяч розгніваних прибічників фаворита президентської гонки в Афганістані опозиціонера Абдулли Абдулли блокували резиденцію діючого глави держави Хаміда Карзая з вимогою розслідувати порушення на виборах.

Про це 27 червня повідомляє агентство Рейтер.

Учасники акції вимагають від влади вжити термінових заходів з розслідування передбачуваних порушень під час другого туру президентських виборів, що відбувся 14 червня.

Тижнем раніше Абдулда Абдулла зажадав призупинити підрахунок голосів, посилаючись на масові фальсифікації. Він також звернувся до ООН із закликом втрутитися, і президент Карзай підтримав його звернення. Проте офіційний Кабул відкидає звинувачення і вимоги прибічників Абдулли, тим самим сприяючи зростанню протестного руху.

За підсумками першого туру виборів, що відбувся в квітні, у другий тур голосування вийшли колишній міністр закордонних справ Абдулла з майже 45% голосів і екс-міністр фінансів Ашраф Гані, якого підтримали близько 31% виборців. Остаточні підсумки виборів повинні бути оприлюднені наприкінці липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram