ГоловнаСвіт

МВС: терористи під личиною переселенців проникають із зони АТО в інші регіони

Евакуаційний коридор для біженців зі сходу може почати роботу наступного тижня

МВС: терористи під личиною переселенців проникають із зони АТО в інші регіони
Зорян Шкиряк
Фото: gazetavv.com

МВС заявляє, що зафіксовані випадки проникнення терористів під личиною переселенців із зони антитерористичної операції в інші регіони.

Про це на брифінгу сказав радник міністра внутрішніх справ з питань переселення громадян із зони АТО Зорян Шкіряк.

"На превеликий жаль, за оперативною інформацією випадки проникнення терористів (під виглядом переселенців) в інші області України сьогодні є", - повідомив він.

Водночас він зазначив, що міжвідомчий штаб з евакуації переселенців із зони АТО вже розробив удосконалений механізм ідентифікації осіб, що переміщуються із зони АТО.

Окрім того, на засіданні штабу в четвер відпрацьовано механізм оповіщення людей про час відкриття коридору евакуації, а також відпрацьовані питання щодо забезпечення транспортом, медичною і соціальною допомогою.

Водночас Шкіряк зазначив, що зараз тільки 14 тисяч громадян подали заявки на отримання такої допомоги.

Що стосується механізму оповіщення, то радник глави МВС не уточнив, що саме мається на увазі, але зазначив, що задіяні будуть як мобільний зв'язок, так і "сарафанне" радіо.

Окрім того, зараз відпрацьовується питання доправки в зону АТО пересувних банкоматів для надання громадянам можливості користуватися своїми фінансовими засобами.

Шкіряк заявив, що евакуаційний коридор може запрацювати вже наступного тижня, але наразі конкретних дат встановлено не було.

"Ми готові для організації цього процесу, але сьогодні головне питання полягає в безпеці", - підкреслив він.

Шкіряк зазначив, що Державна служба надзвичайних ситуацій повинна визначити безпечні місця для пересування громадян під час евакуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram