ГоловнаСвіт

У справі про прослуховування польського міністра затримано двох людей

Сікорський звинувачує злочинну групу, яка домагається дестабілізації політичної ситуації

У справі про прослуховування польського міністра затримано двох людей
Радослав Сикорский
Фото: nv-online.info

Польська поліція затримала двох осіб, підозрюваних у причетності до перехоплення розмови голови МЗС Польщі Радослава Сікорського і колишнього міністра фінансів Яцека Ростовського, повідомляє 25 червня Associated Press.

Розшифровку розмови двох високих посадовців опублікував 23 червня журнал Wprost. Серед допитаних - головний редактор видання Сильвестр Латковський. За його словами, він виступав як свідок. Слідчі, однак, не вимагали від нього розкрити джерело, котре надало редакції запис розмови. Ще одним свідком проходить сомельє ресторану, де обідали чиновники.

Під час бесіди Сікорський грубо відгукнувся про відносини Варшави і Вашингтона, порівнявши цей союз з оральним сексом. За його словами, орієнтація на США негативно позначається на відносинах із Москвою та Берліном. Одночасно міністр розкритикував дії прем'єр-міністра країни Дональда Туска і міністра Томаша Семоняка.

Сам Сікорський звинуватив у витоку злочинну групу, яка ставить своєю метою спричинити політичну нестабільність у країні.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не покине своєї посади, незважаючи на скандал із прослуховуванням чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram