ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума посилила відповідальність за фінансування екстремізму

Передбачені штрафи в розмірі до 500 тисяч рублів і позбавлення волі строком до восьми років

Держдума посилила відповідальність за фінансування екстремізму
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Держдума на засіданні 20 червня у третьому остаточному читанні ухвалила законопроект про посилення відповідальності за фінансування екстремізму, повідомляє РИА Новости.

Поправки вносяться до законів Кримінального кодексу РФ "Про протидію екстремістській діяльності" та "Про протидію тероризму".

Так, встановлюється кримінальна відповідальність за фінансування підготовки і здійснення хоча б одного зі злочинів екстремістської спрямованості, а також екстремістського угруповання чи організації. Окрім цього, вводиться відповідальність за публічні заклики до екстремізму, а також за збудження в Інтернеті ненависті або ворожнечі, також карається приниження людської гідності.

Окрім того, посилюється відповідальність за організацію діяльності екстремістських громадських чи релігійних об'єднань. Такі дії або караються штрафом у розмірі від 300 тисяч до 500 тисяч рублів, або позбавленням волі на строк від двох до восьми років, або примусовими роботами до п'яти років з обмеженням волі на строк до двох років або без такого, або арештом на строк від чотирьох до шести місяців.

Передбачається конфіскація майна, отриманого в результаті вчинення злочинів екстремістської спрямованості.

Також закріплюються повноваження президента, уряду та інших федеральних, регіональних органів держвлади у сфері протидії екстремізму. Передбачається, що з метою контролю екстремізму за рішенням президента можуть формуватися органи у складі представників відповідних органів влади та інших осіб. Для реалізації рішень цих органів можуть видаватися акти зазначених органів влади, представники яких входять до складу відповідного органу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram