ГоловнаСвіт

Нового короля Іспанії Філіпа VI приведено до присяги

Церемонія присяги відбулася вранці 19 червня в Мадриді

Нового короля Іспанії Філіпа VI приведено до присяги
Фелипе VI
Фото: EPA/UPG

Принц Феліпе став новим королем Іспанії після того, як батько Хуан Карлос I зрікся престолу.

Церемонія присяги короля Іспанії Філіпа VI відбулася в четвер в Мадриді, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на іспанське Національне телебачення.

Офіційно Феліпе став королем Іспанії Філіпом VI опівночі за місцевим часом, проте церемонія вступу на престол почалася вранці у четвер на спільному засіданні нижньої і верхньої палат парламенту.

Монарх склав присягу на конституції Іспанії в Конгресі депутатів. "Я присягаю чесно виконувати свої обов'язки, дотримуватися і домагатися дотримання конституції і законів, і поважати права підданих і автономій", - заявив він.

Хуан Карлос I, який зрікся престолу, не був присутній у Конгресі депутатів, однак приєднався до церемонії у Королівському палаці.

Новий король Іспанії 46-річний Філіп VI закінчив Військову академію в Сарагосі, вивчав юриспруденцію та економіку в Мадридському автономному університеті. Крім того, він є магістром міжнародних відносин Джорджтаунівського університету США. Філіп VI носить титули: принц Астурійський, Жиронський і Віанський, герцог Монбланський, граф Серверський, сеньйор Балагер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram