ГоловнаСвіт

МЗС РФ очікує від Грузії кроків з відновлення дипвідносин

У Москві кажуть про прогрес у налагодженні відносин із Тбілісі

МЗС РФ очікує від Грузії кроків з відновлення дипвідносин
Карасин
Фото: aspekty.net

МЗС Росії вважає, що перші кроки зі встановлення дипвідносин між Москвою і Тбілісі має зробити грузинська сторона.

Про це повідомляє 19 червня РИА Новости з посиланням на заяву заступника голови відомства Григорія Карасіна.

"Не Росія ухвалювала рішення про їхній розрив в серпні 2008 року, не нам, напевно, думати про формальний бік їх відновлення. Але треба зробити все, на що ми здатні зараз, для того щоб відновити ті добрі традиції, які завжди існували між народами Грузії та Росії", - заявив Карасін.

"Непрості умови, але, як кажуть у нас, дорогу здолає той, хто йде, і ми маємо намір цією дорогою продовжувати рухатися разом", - зазначив Карасін.

За його словами, спочатку треба обговорювати практичні питання відновлення реальної взаємодії в конкретних областях: у транспорті, в торгівлі, в гуманітарній сфері, в контактах між науковими колами і так далі.

"Це все триває. Є наші зустрічі зі спеціальним представником президента Грузії Зурабом Абашидзе, які періодично проходять в Празі. Нову передбачено на середину липня, її присвятять розширенню взаємодії в тих сферах і областях, в яких це можливо за відсутності дипвідносин", - повідомив Карасін.

Нагадаємо, Росія напала на Грузію 8 серпня 2008 року. Під час військової агресії між російськими та грузинськими військами повністю зруйновано столицю Південної Осетії Цхінвалі. Росія провела в регіоні операцію з примусу Грузії до миру, а 26 серпня визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії. Внаслідок цих подій дипломатичні відносини між Тбілісі і Москвою перервалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram