ГоловнаСвіт

Армія Росії готова до будь-якого розвитку подій в Україні, - Шойгу

У Москві впевнені, що РФ може сама забезпечити власну оборонну промисловість

Армія Росії готова до будь-якого розвитку подій в Україні, - Шойгу
Шойгу

Російська армія готова до будь-якого розвитку подій в Україні й у світі, а російська оборонна промисловість до швидкого заміщенню імпорту, зокрема з України, у військовому виробництві.

Про це заявив, за словами депутатів, міністр оборони Сергій Шойгу під час закритої урядової години в Держдумі, повідомляє РИА Новости.

"Було питання про те, чи готова наша армія за нинішньої міжнародної ситуації виконати бойове завдання із захисту Батьківщини. Було отримано позитивну, життєствердну відповідь. Усі готові, боєздатність на високому рівні", - сказав агентству перший заступник керівника фракції "Справедлива Росія" Михайло Ємельянов.

Він зазначив, що також порушували питання про імпортозаміщення у військовій промисловості. "Я ставив питання, ще інші колеги про те, наскільки перебої постачання з України вплинуть на обороноздатність. Він упевнено сказав, що не вплинуть, усе можна замістити", - сказав Ємельянов.

За словами Шойгу, Росія може забезпечити самостійно власну промисловість, сказав Ємельянов. При цьому, за словами міністра оборони, імпортозаміщення можна виконати доволі швидко, і він не бачить у цьому особливих проблем, зазначив депутат. Щодо України, за його словами, було поставлено одне питання про можливість введення безпілотної зони.

Шойгу відповів, що це питання політичного рішення, а з військово-технічного погляду це можливо зробити, сказав Ємельянов. "Тобто ніяких намірів створювати безпілотну зону висловлено не було", - сказав Ємельянов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram