ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Ісламісти оголосили про страту 1700 іракських солдатів

На підтвердження своїх слів бойовики опублікували фотографії вбитих

Ісламісти оголосили про страту 1700 іракських солдатів
Боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Бойовики з терористичного угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ) оголосили, що стратили 1700 солдатів урядових військ Іраку, які потрапили до них у полон.

Про це в понеділок, 16 червня, повідомляє агентство Associated Press.

На підтвердження своїх слів ісламісти опублікували на одному зі своїх сайтів фотографії, на яких видно, як групу чоловіків у цивільному одязі спершу кудись женуть під дулами автоматів, а потім везуть у вантажівці. При цьому на останній фотографії ці люди лежать на землі з вогнепальними пораненнями в голову.

Бойовики стверджують, що на знімках - солдати-шиїти, які потрапили в полон під час боїв на північному заході Іраку. Офіційний Багдад наразі не підтверджує цієї інформації. Але за даними The Wall Street Journal, губернатор провінції Салах-ед-Дін, де також орудують ісламісти, повідомив, що бойовики схопили сотні солдатів і курсантів академії ВПС і, ймовірно, розправилися з ними.

Зараз уряд Іраку повністю втратив контроль над ситуацією на північному заході країни. Під час повномасштабних наступів екстремістам удалося захопити Мосул, Тикрит, а також деякі населені пункти в провінціях Салах-ед-Дін і Кіркук. Зараз вони просуваються до Багдада, бої також ідуть біля міста Самарра. Деякі ЗМІ повідомляють, що для захисту іракської столиці перекинуто дві тисячі бійців з Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram