ГоловнаСвіт

Біля посольства України в Москві побили активіста за пікет проти політики Путіна

Чоловік на плакаті написав слова підтримки українському народу

Біля посольства України в Москві побили активіста за пікет проти політики Путіна

У Москві біля посольства України побили громадянина Росії за одиночний пікет проти політики президента Путіна.

Затримано і п'ятеро росіянок за те, що вони перебували біля будівлі посольства після покладання квітів на знак пам'яті про загиблих українських воїнів, повідомляє Укрінформ.

Після обіду до українського посольства в Москві підійшов громадянин Росії і розгорнув плакат "Братська Україна, прости нас за Путіна. Прийми наші співчуття і прости за наш обдурений народ" з підписом "Сім'я Сергєєвих і справжні громадяни Росії".

Невідомий чоловік, який проходив повз пікетувальника, спробував вирвати плакат з його рук і штовхнув його. В результаті пікетувальник впав на асфальт і отримав травму голови. Потерпілим виявився Олександр Сергєєв, 1943 року народження.

Під час спроби втекти нападника затримала поліція, яка охороняє зовнішній периметр українського посольства. Сергєєв і порушник правопорядку доставлені в Пресненський РВВС.

Раніше поліція затримала п'ятьох громадянок РФ біля посольства України в Москві після того, як вони поклали квіти до дипломатичної місії й відмовилися виконати вимогу представників органів правопорядку покинути вулицю.

Нагадаємо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком Іл-76, в результаті чого загинули 49 українців.

Мітингувальники закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули і розбили машини, які належать до автопарку диппредставництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram