ГоловнаСвіт

ЄС готовий обговорювати з РФ розвиток її відносин з Україною після підписання Угоди про асоціацію

Порошенко сподівається на підписання економічної частини Угоди з ЄС до 27 червня

ЄС готовий обговорювати з РФ розвиток її відносин з Україною після підписання Угоди про асоціацію
Баррозу
Фото: Макс Левин

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що Євросоюз готовий обговорювати з Росією важливі для неї питання розвитку торгово-економічних взаємин з Україною після завершення підписання Угоди про асоціацію.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії з посиланням на виступ Баррозу на прес-конференції з президентом Грузії Гіоргі Маргвелашвілі.

"Повертаючись до угод з Україною, Молдовою і Грузією, які ми маємо намір підписати в Брюсселі 27 червня, я хочу підтвердити нашу готовність - Європейського Союзу - проводити переговори з Росією, щоб обговорити конкретну реалізацію цих угод, якщо існує будь-яка стурбованість із російського боку", - зазначив він.

Баррозу нагадав, що рішення про підписання цих угод ухвалено урядами зазначених країн, і на його думку, всі сторони повинні поважати зміст угод.

Він також додав, що ЄС підтримує розвиток діалогу та співробітництва, але не підтримує конфронтації. При цьому Баррозу наголосив, що потрібно шанувати суверенне право кожної країни вирішувати власне майбутнє.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко сподівається на підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС до 27 червня.

21 березня Україна і ЄС підписали політичну частину угоди.

21 листопада 2013 року Кабмін ухвалив рішення про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, мотивуючи його відсутністю гарантій ЄС компенсувати втрати у торговельно-економічних відносинах з країнами СНД, зокрема з країнами Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан). Експерти пов'язують відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС тиском з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram