ГоловнаСвіт

Єврокомісія: доля "Південного потоку" залежить від позиції РФ щодо України

Проте контакти стосовно "Південного потоку" на робочому рівні тривають

Єврокомісія: доля "Південного потоку" залежить від позиції РФ щодо України
Гюнтер Эттингер
Фото: www.lenta.ru

Політичне рішення про будівництво газопроводу "Південний потік" не можливе доти, поки Росія не визнає уряд у Києві.

Про це заявив комісар Євросоюзу з енергетики Гюнтер Еттінгер, повідомляє Deutsche Welle.

"За нинішніх умов, коли в східній Україні склалася ситуація, що нагадує громадянську війну, поки Москва не визнає уряд у Києві, нам не вдасться під час переговорів прийти до політичного рішення", - заявив комісар ЄС в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Ми будемо продовжувати переговори, якщо російські партнери будуть дотримуватися міжнародно- правової практики та готові до конструктивної співпраці на підставі нашого енергетичного законодавства", - наголосив Еттінгер.

Проте контакти щодо "Південного потоку" на робочому рівні тривають, обговорення спірних питань не припинилося, зазначає Deutsche Welle з посиланням на AFP.

Раніше Росія почала процедуру судового розгляду із СОТ у зв'язку із застосуванням ЄС заходів так званого Третього енергопакету, згідно з яким власниками розташованих у регіоні магістральних трубопроводів не можуть бути компанії, які видобувають газ. Це створює серйозні перешкоди для будівництва "Південного потоку".

"Газпром" будує "Південний потік" в обхід України, по дну Чорного моря, щоб диверсифікувати маршрути постачання газу в Європу. Будівництво стартувало 7 грудня 2012 року в районі Анапи. Здача в експлуатацію першої нитки призначена на кінець 2015 року. Всього передбачено побудувати чотири нитки завдовжки більш ніж 930 кілометрів кожну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram