ГоловнаСвіт

Війська оточили центр Бангкока, щоб запобігти демонстрації

На території Таїланду діє комендантська година

Війська оточили центр Бангкока, щоб запобігти демонстрації
Полиция в Бангкоке
Фото: EPA/UPG

Тисячі тайських силовиків вийшли на вулиці Бангкока, щоб перешкодити демонстрації противників військового перевороту в країні.

Про це повідомляє 1 червня ВВС.

Зараз людей у діловому центрі міста, де з'явилися кордони і КПП силовиків, немає. Міські вокзали та торгові центри в неділю були зачинені в очікуванні протестів.

Спонтанні протести проти перевороту почалися ще 23 травня в Бангкоку й інших містах країни. Лідер військового перевороту генерал Прают Чан-Оча 30 травня закликав всі політичні сторони до співпраці. За його словами, потрібно припинити протести, щоб досягти згоди.

Прают Чан-Оча в ефірі національного телебачення 22 травня оголосив про військовий переворот і перехід влади в Таїланді до військових. У країні утворено новий військовий уряд, який очолив генерал. На всій території країни, зокрема в курортних зонах, тимчасово введено комендантську годину. Раніше військові заарештували чотирьох колишніх прем'єр-міністрів країни, трьох із яких уже відпустили, і кількох знаних політиків.

Військові пояснили захоплення влади тим, що політики, на їхню думку, не могли вирішити політичну кризу, а переговори, які активно вели з уведення воєнного стану 20 травня, нічим не обернулися і загрожували подальшою ескалацією насильства. США закликали військове керівництво Таїланду провести в країні вільні вибори найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram