ГоловнаСвіт

Парламент Абхазії призначив вибори президента на 24 серпня

Парламент Абхазії поклав обов'язки президента республіки на спікера народних зборів Валерія Бганба

Парламент Абхазії призначив вибори президента на 24 серпня
Фото: saratov.rfn.ru

Парламент Абхазії на позачерговому засіданні призначив дострокові вибори президента на 24 серпня.

"За" проголосували 24 із 25 присутніх депутатів. Усього в абхазькому парламенті 35 депутатів, більшість із них представляють опозиційні сили, передає РИА Новости.

Як йдеться в постанові парламенту, "згідно з частиною 2 статті 67 конституції Республіки Абхазія і частиною 2 статті 6 конституційного закону Республіки Абхазії "Про вибори президента Республіки Абхазія", призначити дострокові вибори президента республіки на 24 серпня 2014 року".

Також парламент Абхазії поклав обов'язки президента республіки на спікера народних зборів Валерія Бганба.

"Відповідно до статті 66 та частини 1 статті 67 конституції Абхазії, до виборів нового президента Республіки Абхазія покласти повноваження та обов'язки президента Абхазії на спікера народних зборів парламенту Валерія Бганба", - йдеться в постанові парламенту.

Як наголошують у документі, призначення дострокових виборів, а також призначення виконувача обов'язків голови республіки ухвалено у зв'язку з нездатністю президента Олександра Анкваба здійснювати свої обов'язки і повноваження, а також керуючись постановою парламенту Абхазії від 29 травня про оголошення вотуму недовіри прем'єр-міністрові.

Увечері у вівторок представники опозиції після багатотисячного мітингу в Сухумі встановили контроль над будівлею абхазької адміністрації і заявили, що беруть у свої руки тимчасове управління республікою. Парламент Абхазії в четвер оголосив вотум недовіри прем'єрові, а президентові запропонував добровільно скласти повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram