ГоловнаСвіт

Франція направила в Чорне море ще один військовий корабель

Кількість кораблів НАТО в Чорному морі зросте до трьох

Франція направила в Чорне море ще один військовий корабель
архив

Франція направила в Чорне море фрегат "Сюркуф". Про це в середу, 28 травня, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на головний штаб збройних сил Франції.

Очікується, що судно прибуде в заданий квадрат найближчим часом.

У Парижі зазначили, що перебування фрегата в регіоні відповідає нормам міжнародного права.

Раніше в травні, вдруге за два останні місяці, в акваторію Чорного моря увійшов інший французький розвідувальний корабель - "Дюпюї-де-Лом". Він призначений для виконання розвідувальних функцій і оснащений апаратурою для перехоплення всіх типів сигналів. 23 травня в Чорне море увійшов крейсер ВМС США "Велла Галф". Таким чином, в акваторії Чорного моря перебуватимуть відразу три кораблі НАТО.

Фрегат "Сюркуф" є другим кораблем у серії з п'яти фрегатів типу "Лафаєт", які будувалися для ВМС Франції з 1990 по 2001 рік. Водотоннажність становить 3600 тонн, швидкість ходу до 25 вузлів, екіпаж - 164 людини. Озброєння корабля складають протикорабельні крилаті ракети типу "Екзосет", зенітні ракети "Кроталь", універсальна 100-мм артустановка, 20-мм зенітні автомати і палубний вертоліт.

Ці кораблі призначені для несення патрульної служби, забезпечення безпеки судноплавства та участі у врегулюванні криз за межами Європи. Під час проектування фрегатів велика увага приділялася їх малій помітності радіолокації, в цих цілях конструкції корпусу і надбудов проектувалися з використанням технологій "стелс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram