ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило Київ у нарощуванні силової операції на сході України

У Москві вважають, що Україна не виконує Женевські домовленості

МЗС РФ звинуватило Київ у нарощуванні силової операції на сході України
Лукашевич
Фото: http://news2000.com.ua

Київ не виконує Женевські домовленості і нарощує силову операцію на сході України, заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Про це в четвер, 22 травня, повідомляє РИА Новости.

"Ми констатуємо, що київська влада, як і раніше, не готова і не бажає виконувати домовленості, які були узгоджені в женевській заяві 17 квітня і в "дорожній карті", яку підготувало і офіційно поширило швейцарське головування в ОБСЄ", - сказав він на брифінгу в Москві.

Лукашевич нагадав, що ці документи містять заклик до відмову від насильства.

"Проте Київ не тільки не скасував, а й послідовно нарощує каральну операцію проти власного народу, піддаючи міста і населені пункти на сході країни регулярним обстрілам, зокрема з важкого озброєння", - зазначив дипломат.

17 квітня ЄС, США, Росія й Україна на переговорах у Женеві досягли угоди про кроки деескалації ситуації в Україні. Першим кроком має стати звільнення всіх незаконно захоплених будівель, вулиць і площ, а також роззброєння незаконних формувань. У ЄС вже неодноразово заявляли, що Росія не виконує Женевські домовленості.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що за минулу ніч українські силовики відбили чотири атаки терористів у Луганській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram