ГоловнаСвіт

Британський міністр відмовився брати участь у зустрічі Міжнародного енергетичного форуму в Москві

Через позицію Росії стосовно України

Міністр енергетики Великобританії Едвард Дейві відмовився брати участь у 14-ій міністерській зустрічі Міжнародного енергетичного форуму (МЕФ) в Москві через позицію Росії стосовно України. Про це 15 травня повідомив генеральний секретар форуму Альдо Флорес-Кірога, виступаючи на його відкритті, повідомляє РИА Новости.

"Міністр енергетики Великобританії направив лист (голові Міненерго РФ) Олександру Новаку і мені, що не приїде і не відправить делегацію на засідання через недавню політику Росії щодо України", - сказав Флорес-Кірога.

Міжнародний енергетичний форум заснований у 1991 році. Учасниками МЕФ є 89 країн - виробників та споживачів енергоресурсів, а також Євросоюз, Міжнародне енергетичне агентство і ОПЕК. Основна мета форуму - розширення неформального діалогу між країнами - виробниками і споживачами енергоресурсів.

Міністерська зустріч МЕФ традиційно розглядається як один з міжнародних майданчиків для обговорення ключових питань світового енергетичного порядку денного з максимальним урахуванням інтересів та пріоритетів країн-виробників, споживачів та транзитерів енергоресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram