ГоловнаСвіт

Західні санкції ускладнять виробництво зброї в Росії, - експерт

Федеральна служба РФ з військово-технічного співробітництва застерегла Україну від введення санкцій

Західні санкції ускладнять виробництво зброї в Росії, - експерт
архив
Фото: EPA/UPG

Виробництво деяких видів російських озброєнь і військової техніки може дещо ускладнитися після введення Заходом санкцій проти Росії. Про це, як повідомляє 15 травня ИТАР-ТАСС, заявив директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Олександр Фомін.

За його словами, йдеться про деякі типи авіаційної, вертолітної і морської техніки, а також авіаційних засобів ураження. Фомін не став уточнювати, як ще західні санкції можуть вплинути на оборонно-промисловий комплекс Росії.

При цьому, за оцінкою Фоміна, якщо до санкцій приєднається Україна, то її оборонно-промислові підприємства опиняться перед загрозою "неминучого закриття".

Нагадаємо, новий пакет економічних санкцій проти Росії, який готується зараз США і ЄС, насамперед передбачає введення заборони на експорт високих технологій, застосовуваних у тому числі в нафтогазовій промисловості, а також у виробництві озброєнь та військової техніки. Очікується, що санкції застосовуватимуться поступово. При цьому Вашингтон наполягає практично на повному припиненні військово-технічного співробітництва з Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram